Monede

wallpaper monede

Comertul a fost cel care a intermediat atât schimbul de produse materiale, cât si de idei. Aparitia monedei a dus la intensificarea schimburilor comerciale si implicit la extinderea contactelor culturale dintre diversele comunitati umane. Treptat moneda va ajunge un etalon al dezvoltarii sociale, calitatea si cantitatea ei putându-ne crea o imagine veridica asupra unei societati, indiferent de epoca în care a înflorit.
Toate aceste lucruri invocate mai sus ne-au facut sa ne oprim asupra istoriei monedei, cunoasterea acesteia fiind un foarte bun indicator pentru ceea ce a însemnat viata societatilor de altadata.
În acest sens, ne propunem sa reconstituim într-o forma expozitionala istoria monedei pe teritoriul Romaniei si nu numai începând cu cele mai vechi  monede (perioada Bizantina si a imperiului Roman) si mergând pâna la reforma monetara din 2005.

Daca rasfoind blogul ati regasit ceva ce va place si doriti sa aveti, cu un simplu mesaj intrati in legatura cu noi si va oferim toate detaliile solicitate.